Kennisevent Waardengedreven toezicht

Waardengedreven toezicht, hoe doe je dat?

In de beantwoording van maatschappelijke en bestuurlijke vraagstukken spelen zakelijke afwegingen en persoonlijke overtuigingen een belangrijke rol. Vaak versterken die elkaar, soms botsen die. Iedere organisatie die werk maakt van goed bestuur & toezicht, en invulling wil geven aan een waardengedreven (christelijke) identiteit, kent de uitdagende dilemma’s van waardengedreven toezicht. Pandion Governance wil bijdragen aan deze uitdaging door kennisdeling en netwerken. We bieden, advies coaching en opleiding, en nodigen u graag uit voor ons kennisevent! 

Informatie

Wanneer:
7 juni 2024

Waar:
Tinfabriek Naarden

Hoe laat: 
14.00 – 17.00 uur (inloop 13.30 uur)

Sprekers:
Patrick Nullens en Hartger Wassink

Voor wie: 
Voor (aankomende) toezichthouders, bestuurders, en iedereen die werk maakt van waardengedreven toezicht.

Iedere bezoeker krijgt óf een boek van Patrick Nullens, óf van Hartger Wassink aangeboden ter inspiratie!

Patrick Nullens

Patrick Nullens is hoogleraar ethisch leiderschap en menswaardige samenleving aan de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht) en hoogleraar theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit (Leuven). Momenteel draagt hij mede de wetenschappelijke verantwoordelijkheid voor het project "Verdiepte Governance", gericht op het verkennen van ongemakken in de boardroom. Zijn recente boek: " Hoop als kunst van verantwoord leiderschap" is verkrijgbaar tijdens dit event. U krijgt een boek naar keuze aangeboden na afloop van dit event. (van Patrick Nullens of Hartger Wassink).
"Moralisme is nog geen ethiek en ideologie zijn nog geen idealen. Hoe kunnen we geloofwaardig toezicht houden in een omgeving waar maximale efficiëntie, korte termijn succes en pragmatisme centraal staan? Over het belang van waarden en deugden"

 

 

Hartger Wassink

Hartger Wassink is zelfstandig onderzoeker en adviseur. In zijn advieswerk richt hij zich met name op het samenspel tussen bestuur en toezicht. Hij is opgeleid als organisatie psycholoog en promoveerde in de Sociale Wetenschap (Onderwijskunde). Hij is gastdocent in verschillende opleidingen voor (aankomend) bestuurders zorg en onderwijs. Zijn recente boek " Goed bestuur voor iedereen" is verkrijgbaar tijdens dit event. U krijgt een boek naar keuze aangeboden na afloop van dit event. (van Patrick Nullens of Hartger Wassink)
"Er is een grote behoefte bij toezichthouders en bestuurders om het onderlinge gesprek te verdiepen en meer op onderliggende waarden te richten: waardengericht toezicht. Hoe meer systematiek leidt tot meer waarden gerichtheid."

 

Inschrijven

Tinfabriek Naarden

De meest duurzame evenementen locatie

De historie van De Tinfabriek in Naarden gaat terug naar 1956. De smeltkroezen zijn verdwenen, gebleven is het imposante gewelfde dak en de karakteristieke schoorsteen.

Parkeren: Rondom  De Tinfabriek zijn ruim 80 gratis parkeerplekken beschikbaar. Geen plekje kunnen vinden? Dan is er op 5 minuten lopen een grote parkeerplaats.
Openbaar vervoer: De Tinfabriek is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De bus stopt voor de deur, de P+R is om de hoek en station Naarden-Bussum is slechts 10 minuten fietsen. (Ov-fietsen beschikbaar). 

Pandion Leiderschap gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.